Infraktioner

En infraktion kan sammenlignes med en revne i en porcelænkop. Koppen virker fint og holder tæt, men den er svækket. Nogle tænder med infraktioner kan du slet ikke mærke. Hvis en tand med en revne begynder at gøre ondt, mærker du oftest en smerte, når der tygges sammen på noget hårdt eller sejt. Det kan også gøre ondt, når du får noget koldt på den.​

Infraktioner er revner i tandsubstansen der svækker tændernes styrke.

Det kan give gener/smerter fra tænderne ved tyggefunktion, oftest i hårde fødeemner/kerner. I nogle tilfælde brækker der en del af tanden af svarende til infraktionen/revnen og i nogle tilfælde risikerer man desværre at hele tanden/roden kan flække og således må fjernes.

Infraktioner ses oftest i forbindelse med sølvamalgam fyldte tænder.

Behandlingen kan i nogle tilfælde bestå i skift af den gamle amalgamfyldning til plast og i andre i fremstilling af en krone på tanden.

Foto af komplet infraktion. Tanden er flækket på tværs og må derfor fjernes.​​

Hvad kan jeg selv gøre for at undgå infrationer ?!?

​Undgå at få huller i tænderne! Det er lettere sagt end gjort, men faktum er at infraktioner oftest opstår i forbindelse med fyldninger og kun meget sjældent i ubehandlede tænder. Hvis man har fået lavet fyldninger, er god mundhygiejne meget vigtig. På den måde vil man sørge for, at gamle fyldninger ikke skal skiftes så ofte. Hver gang man skifter en fyldning vil der forsvinde en lille del af tanden, og derved øges risikoen for infraktioner.

Har du allerede én tand med infraktion, er du ofte disponeret for at få infraktioner i andre tænder.

Klik på billedet for at se en beskrivelse​​

​Bliv ringet op

Udfyld formularen og vi vil ringe dig op snarest muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt